Beleef Buiten

Beleef Buiten

Na zeven Birdpix-boeken was het in 2011 eindelijk de beurt om een boek te vullen met de mooiste opnames van de gebruikers van Nederpix, het forum waar ik bijna tien jaar lang met veel plezier de beheerder van ben geweest.

De ondertitel van het boek – Nederlandse natuur verrassend in beeld gebracht – sluit mooi aan bij het meest gehoorde commentaar van mensen die het boek voor het eerst in handen krijgen: Ongelooflijk, dat al deze foto’s in Nederland gemaakt zijn!

Naast een aantal teksten en foto’s heb ik voor deze uitgave de beeldredactie en een deel van de lithografie en traffic verzorgd.Beleef Buiten
De meeste mensen doen geen vlieg kwaad. Dat is goed nieuws als je een vlieg bent. Maar als je een vlieg bent die sprekend lijkt op een wesp of bij, dan heb je een probleem. In Nederland komen zo’n 280 soorten zweefvliegen voor, waarvan een heel groot deel zo goed mogelijk probeert te lijken op iets wat kan steken. Hoeveel duizenden onschuldige zweefvliegen zouden er jaarlijks sterven onder de opgerolde krant van mensen die geen vlieg kwaad willen doen?!Beleef Buiten

Vaak wordt verondersteld dat nachtvlinders, in tegenstelling tot dagvlinders, wat saaie bruin of grijze ‘motten’ zijn. Van de prachtig gekleurde sint-jansvlinders die overdag actief zijn denken veel mensen dan ook dat het dagvlinders zijn. Toch zijn dit nachtvlinders – die met de tegenstrijdige naam dagactieve nachtvlinders worden aangeduid. Maar ook veel van de nachtvlinders die hun naam wel eer aan doen zijn zo bont gekleurd. waar al die kleuren in het holst van de nacht voor dienen weet niemand, maar er is wel meer wat we niet van ze weten. Waarom komen ze eigenlijk op onze lampen af?

Beleef Buiten is verkrijgbaar in boekwinkels en in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *