London Seventees Digital Vintage

London Seventees

Je komt voor het eerst in Londen, dus wat bezoek je? Trafalgar Square, Waterloo market, Speakers’ Corner in Hyde Park en alle andere toeristische hoogtepunten. Gewapend met vier rolletjes film en mijn Pentacon FM zwierven we door de grote stad, genietend en fotograferend.

Alle foto’s zijn gemaakt op Kodak Tri-X belicht als 27 – 30 Din wat in die tijd gold als een zeer snelle film. Tegenwoordig is de equivalente ISO 400 – 800 dat natuurlijk niet meer. Om toch een mooi fijn korreltje te krijgen ontwikkelde ik de films langzaam (19 minuten) in verdunde 1 + 2 Promicrol X.

De negatieven blijken na bijna 40 jaar in hun zuurvrije insteekhoesjes nog perfect bewaard gebeleven. Ik digitaliseerde ze op een LED-lightpad die ik ook gebruik wanneer ik dia’s digitaliseer. Vervolgens heb ik de bestanden bewerkt in Lightroom en met behulp van Silver Efex Pro 2. Het resultaat noem ik Digital Vintage. What’s in a name?!

2 Replies to “London Seventees Digital Vintage”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *